Vertrek Anna Britala

Geschreven door: Paul Kaldenberg op december 11 2018

Uit het programmaboekje van het Winterconcert:

 

Vandaag nemen wij afscheid van onze concertmeester Anna Britala. Anna kwam in de zomer van 2016 bij ons spelen als vervanger van Annemanier van Prooijen.

Anna speelde 11 projecten en een ‘klus’ met ons.

Al heel snel kwamen we erachter dat Anna vele kwaliteiten heeft voor het aanvoeren van een orkest. Voor wie zich daar misschien niet zoveel bij kan voorstellen: de concertmeester vertaalt de aanwijzingen van de dirigent technisch naar de spelers toe en speelt soms dingen voor zoals de dirigent ze graag wil horen, maar haar belangrijkste taak is het fysiek zichtbaar maken van de muziek; denk dan bij voorbeeld aan inzetten en afsluitingen, streekvoering, frasering, speelsterkte, maar ook de ‘beweging van de muziek’. En iedereen die Anna ooit solo heeft zien spelen bij ons, weet dat ze enorm beweeglijk is. Daardoor kan het hele orkest vanuit de ooghoek ‘spelen op Anna’. Daarbij weet ze ook alle aanwijzingen die ze geeft te vergezellen van zo’n ontspannen en ontwapenende lach, dat je gewoon gráág doet wat ze vraagt. En, vooral niet te vergeten: Anna kan gewoon ontzettend goed vioolspelen!

Jacques van de Meer: “Het is heel soepel werken met Anna. Haar karakter is direct doen, en dan zijn we heel snel en makkelijk daar waar ik het muzikaal heen wil brengen. Ze is assertief en een echte speler. En wat ik heel bijzonder vind aan haar, is haar toewijding. Je kunt echt van haar op aan, ook al krijgt ze een hele goede aanbieding, ze doet met ons wat ze heeft toegezegd, en met volle overgave.”

En dat brengt ons dan ook direct op de reden dat we Anna voortaan moeten gaan missen bij het GouweHart Orkest. Ze krijgt zo langzamerhand steeds meer werk en wij kunnen haar met onze beperkte financiële middelen niet meer betalen wat ze waard is. In die zin hebben we als orkest ook een soort ‘opstapfunctie’. De goede professionals vinden hun weg in de wereld van de betaalde muziek en dat vinden wij de beste reden om ze weer los te laten richting hun bestemming.

Anna, we weten zeker dat het gaat gebeuren: alle succes gewenst als musicus.

 

Anna wordt vanaf het komende project opgevolgd door Ella van de Mespel, die al enige projecten lang de tweede violen aanvoert. Ella, van harte welkom!

Jubileumconcert

Geschreven door: Paul Kaldenberg op juli 25 2018

Op 25 en 26 mei 2019 zal het Gouwehart orkest een speciaal programma uitvoeren om ons jubileum te vieren: de barokopera Dido and Aeneas en de Abdelazer suite, beide van Purcell.

Zaterdag 25 mei 2019, 20:00, Opstandingskerk, Woerden en

Zondag 26 mei 2019, 15:00 in de kleine zaal van de Goudse Schouwburg. 

 

Vrijwilliger gezocht

Geschreven door: Paul Kaldenberg op juli 25 2018

Eerste lustrum

Geschreven door: Paul Kaldenberg op januari 18 2018

Kerstconcerten

Geschreven door: Paul Kaldenberg op november 16 2017

Afgelopen zondag was de eerste repetitie voor de kerstconcerten.
Een prachtig programma met weer een fijn orkest.

Wij repeteren nog even door maar u kunt vast reserveren via gouwehartorkest@gmail.com
17 december – Reeuwijk ( middag )
21 december – Woerden
22 december – Gou
da

 

Vacature professionele concertmeester ingevuld

Geschreven door: Rosalie van der Meer op april 17 2016

Het stokje van Annemarie van Prooijen is overgenomen door de jonge Anna Britala, die in de repetities al een groot talent als violiste heeft laten zien en blijkt te beschikken over een enorm aanvoerderstalent.

Wij kijken uit naar ons eerste concert met Anna en heten haar van harte welkom.

Afscheid Annemarie van Prooijen

Geschreven door: Admin van de website op december 18 2015

Tijdens het Kerstconcert van 2015 werd er afscheid genomen van concertmeester Annemarie van Prooijen. Alle orkestleden hingen een feestelijke persoonlijke boodschap om haar hals. De violiste zal zich de komende tijd meer toeleggen op haar carrière als viooldocent en kamermusicus.

Aaf Gerhardt, de voorzitter van de Stichting GouweHart Orkest, liet weten met spijt afscheid te nemen van de concertmeester, die steeds vriendelijk, maar doortastend het orkest aanvoerde. Annemarie heeft een actieve rol gespeeld bij de oprichting van het semiprofessionele orkest, en heeft vele prachtige solo’s gespeeld, waaronder vorig jaar het Dubbelconcert van Bach.

Er is hiermee bij het GouweHart Orkest een vacature ontstaan voor een professionele concertmeester met ervaring in de barokmuziek.