Over ons

Welkom bij het GouweHart Orkest, het semiprofessionele project orkest voor Gouda en omstreken.

Het geeft elk half jaar een kleine serie concerten.  Het GouweHart Orkest wil klassieke kwaliteitsmuziek bereikbaar maken voor een breed publiek. Dit doet het orkest door betaalbare concerten te organiseren met toegankelijke muziek en aandacht voor een authentieke uitvoering van de betreffende stijlperiode.


Jacques van der Meer, Dirigent

Jacques van der Meer werd al op jonge leeftijd geraakt door de muziek van J.S. Bach en tijdgenoten. Hij studeerde gitaar aan het Haags Conservatorium, maar ontdekte dat de contrabas hem dichter bij de passie uit zijn jonge jaren zou brengen Na zijn studie specialiseerde hij zich in de authentieke uitvoeringspraktijk van de oude muziek, onder meer met specialisten als Gustav Leonhard, Frans Brüggen, Ton Koopman en Sigiswald Kuyken.

Van der Meer speelt sinds de jaren tachtig met vele professionele ensembles in binnen- en buitenland en maakte concertreizen over de hele wereld.

De afgelopen jaren musiceerde hij ondermeer met het ensemble Das Kleine Konzert, het kamermuziekensemble Musica Alta Ripa, La Stagione Frankfurt en de Kölner Akademie. Jacques heeft een grote hoeveelheid CD’s opgenomen en was vertegenwoordigd in vele radio- en TV-opnames, waaronder tientallen jaren met Hermann Max en Das Kleine Konzert voor de WDR. Met Ronald Brautigam en de Kölner Akademie neemt hij in deze periode de volledige serie pianoconcerten van Mozart en Beethoven op.

Sinds enige jaren richt Jacques van der Meer zijn passie op het dirigeren. Hij volgde een intens traject om zich het vak eigen te maken en verruilt steeds meer de plaats in het orkest voor een plaats voor het orkest om van daaruit zijn jarenlange ervaring over te kunnen brengen.

Anna Britala, Concertmeester

Anna Britala werd geboren in Letland en begon op zesjarige leeftijd met vioolspelen. Zij studeerde in 2013 af als Bachelor aan het Conservatorium van Amsterdam met Ilya Grubert en in 2016 voltooide ze haar Master of Music aan het Utrechts Concervatorium met Elisabeth Perry.

Haar veelzijdige carrière heeft haar gebracht naar concertzalen zoals Royal Albert Hall, Weiner Philharmonie, Concertgebouw en Ziggo Dome. Anna Britala werkte samen met grote artiesten, waaronder Daniele Gatti, Frank Peter Zimmermann, Christoph Eschenbach, Kent Nagano en Michael Bublé. Naast het spelen in orkesten treedt ze regelmatig op met haar crossover strijkkwartet ‘Quintessences’.

Anna Britala volgt met ingang van de 2016 zomerconcertserie Annemarie van Prooijen op, die zes projecten lang het GouweHart Orkest heeft aangevoerd.

Orkestleden

Jan Wieringa

Fagot

Rosalie van der Meer

2e Violist